Over ons

Ergotherapie Achterhoek is een praktijk voor ergotherapie die zich richt op kinderen, volwassenen en ouderen.

Carolien ter Maat is oprichter van Ergotherapie Achterhoek en is kinderergotherapeut. Samen met Angela Sessink, ergotherapeut voor volwassenen, is zij actief in de gemeente Aalten, Dinxperlo, Lichtenvoorde, Winterswijk, Groenlo, Varsseveld en omgeving.

Over Carolien

In 2011 ben ik begonnen met een eigen praktijk voor kinderergotherapie. Daarvoor heb ik 10 jaar gewerkt bij een instelling voor cliënten met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Ik heb nog altijd veel plezier in mijn werk en zie elke nieuwe vraag als een uitdaging om samen met u aan te pakken. Het logo van de praktijk is afgeleid van het kleine en slimme vogeltje Kea, dat altijd op zoek is naar oplossingen en mogelijkheden om uiteindelijk zijn doel te bereiken. Dat is tevens wat ik belangrijk vind in ergotherapie: het steeds op zoek blijven gaan naar mogelijkheden, ongeacht de beperking of handicap! Vanaf januari 2018 is de praktijknaam gewijzigd in Ergotherapie Achterhoek en is de praktijk verhuisd naar de Hofstraat 24 in Aalten.

Vanuit deze locatie zal ik nauw samenwerken met onder meer fysiotherapie en psychologen. Op deze nieuwe locatie kunnen zowel kinderen als volwassenen terecht met vragen aangaande ergotherapie. Zelf ben ik iedere dag aanwezig in de praktijk. Angela is iedere maandag ter plaatse. Ik ben lid van Ergotherapie Nederland en geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici. Ook ben ik lid van EN (Ergotherapie Nederland) Ketp (Kwaliteitsnetwerk KinderErgoTherapiePraktijken) en sta ik geregistreerd bij NSSI (Nederlandse Stichting voor Sensorische Informatieverwerking). Door het volgen van bij- en nascholing en het deelnemen aan allerlei overlegvormen blijf ik mij ontwikkelen als kinderergotherapeut.

Over Angela

Sinds 2005 ben ik werkzaam als ergotherapeut voor volwassen en ouderen. Ik heb een ruime werkervaring opgedaan als ergotherapeut binnen instellingen als een verpleeghuis en ziekenhuis. Mijn werk in Aalten combineer ik met een baan als ergotherapeut bij ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

De afgelopen jaren heb ik als ergotherapeut in Aalten gewerkt en veel contacten gelegd met diverse hulpverleners in de gemeente. Daarnaast heb ik mij onder andere gespecialiseerd in de nabehandeling van CVA patiënten, ben ik geschoold om thuiswonende ouderen met dementie en hun mantelzorgers beter te begeleiden (EDOMAH) en heb ik ruime kennis en scholing gevolgd om u te kunnen begeleiden in het vinden van balans tussen belasting en belastbaarheid in het dagelijks leven. In 2017 ben ik gestart met de opleiding tot Cognitief Revalidatie Therapeut (behandeling van NAH patiënten) en zal ik hier in 2018 mee verder gaan en dit afronden.

Via deze website informeren wij u over ergotherapie en wat wij als ergotherapeut voor u kunnen betekenen. Heeft u een vraag? Mail of bel ons, wij helpen u graag verder.

Ergotherapie voor volwassenen

Voor de ergotherapie voor volwassenen werk ik samen met Angela Sessink, zij is werkzaam op maandag in de praktijk van Ergotherapie Achterhoek. Meer informatie kunt u vinden op haar website www.ergoaalten.nl.

Ergotherapie voor volwassenen

Voor de ergotherapie voor volwassenen werk ik samen met Angela Sessink, zij is werkzaam op maandag in de praktijk van Ergotherapie Achterhoek. Meer informatie kunt u vinden op haar website www.ergoaalten.nl.